Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > festes > cargols > 1a. Festa de Passanant treu banya

AMB EL SUPORT DE:
1a. Festa de Passanant treu banya

Així és com fem les coses, volem més... constantment el nostre cap barrina una idea: i ara què?  Doncs ara volem cargols! A Passanant la festa comença i continua, no s'acaba mai.

                

Durant l'any hem fet la matança del porc, la calçotada, el Mercat d'intercanvi, la concentració motera, la celebració del 12 de maig de la Mare de Déu, PassanantFOTO... i abans de que arribi la Festa Major ens volem preparar per l'estiu d'una manera especial. Volem sortir al carrer, deixar el caliu de les cases per l'hivern i treure la banya com ho fa el cargol. Ens agradaria comptar amb tu, s'abem que t'agrada el poble, que tries la festa i que tornes als llocs que t'agradan.

                        

Hem pensat preparar una cargolada a la plaça, l'acompanyarem amb una amanida, unes postres i un bon glop de vi; també volem fer una cursa de lentitud pels més petits, per primera vegada donarem el premi a l'últim, i triarem el cargol i la banya de l'any. Moltes coses, molts cargols i molts amics, un dia perfecte per lluir banyes!

                         

La missió del cargol es fer-nos omplir el carrer de vida, deixar la casa a banda i fes com el cargol: treu banya!

                 

                         

Un primer Passanant treu banya amb moltes ganes de fer història

                        

A Passanant volíem més, i el passat diumenge 14 de juny vam tenir més festa! Una diada pensada per anar acomiadant el caliu de les cases i saludar al nou temps d'estiu, i el que millor representa aquesta sortida de casa és el cargol quan treu banya. Així estàvem els assistents, amb moltes ganes de sortir al carrer i començar a preparar-nos per l'estiu.

                             

El plat estrella van ser els cargols a la gormanda, cuinats amb molta cura per molt bones mans; als cargols els acompanyava una amanida, uns gelats i un porró de vi. La veritat és que tan maco com el plat o  era la taula, per que estàvem asseguts al voltant de la font de Passanant i a l'ombra dels arbres de la Plaça Major, acompanyats d'amics, família, musica i un fabulós ambient popular.

                

I desprès, va arribar el segon plat, la gresca: la cursa de lentitud, l'elecció del cargol i la banya de l'any i, per primera vegada, el premi a l'últim. La cursa de lentitud va aixecar passions, i tant petits com no tan petits van tenir la seva cursa on lo important era arribar l'últim (aixó si, sense caure!). El cargol de l'any es va entregar al Joan, un noi de Passanant que constantment barrina i barrina pel seu poble; la banya la vam voler entregar a la noia que ha estat treballant per l'ajuntament aquests primers 6 mesos de l'any com a dinamitzadora turística; la Lluïsa. I per acabar, el show de l'humor per entregar el premi a l'últim en explicar acudits, on el més petit dels participants es va endur el guardó.

                

Tot plegat, una excusa més per ser feliços!