Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies REUNIÓ DE L’AJUNT...

AMB EL SUPORT DE:
 

07/12/2015

[Tornar]

REUNIÓ DE L’AJUNTAMENT AMB PROTECCIÓ CIVIL.

El municipi de Passanant i Belltall està afectat per una sèrie de riscos, Inundacions, Nevades, Sismes, Incendis forestals i Ventades, és per aquest motiu que des del municipi ens hem reunit amb tècnics de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat que ens han donat una sèrie de consells.

 

Es important mantenir i implantar els plans d’actuació municipal, el nostre municipi està obligat a elaborar el pla d’actuació municipal per nevades i per incendis forestals, aquests dos plans que la Comissió de Protecció Civil de Catalunya va homologar al 2012, s’han activat en varies ocasions, per exemple a la darrera nevada d’aquest passat mes de febrer. Aquests Plans ens permeten mantenir el nostre municipi en bon estat davant el risc i desenvolupar l’operativa adequada en cas d’emergència.

 

El Departament d’Interior, diu la responsable del servei a Tarragona, aposta sempre per la màxima prevenció i la correcta planificació, és per aquest motiu que s’està preparant un pla per a emergències derivades dels episodis de ventara mateix s’activa el PROCICAT que conté un protocol específic per aquest risc.

 

El municipi de Passanant i Belltall vol tenir els deures fets per quan s’aprovi aquest nou pla, per aquest motiu es valora la necessitat de dur a terme actuacions de mitigació del risc. Per això, fa uns mesos, l’alcaldessa i personal de la Corporació, van demanar la visita de tècnics de Protecció Civil de Catalunya, per valorar l’estat del mobiliari urbà i de la vegetació, i fer els arranjaments necessaris, així com identificar els elements vulnerables (C-14, cases en zona de risc,...). La prevenció i la precaució es consideren part fonamental del sistema de protecció civil.                                      

 

D’aquesta reunió, va quedar clar, que en aquests moments, un dels llocs amb més vulnerabilitat pel vent es troba al poble de Belltall, en concret a la zona del Passeig de l’Om i al voral del camí de Forès, on existeixen uns grans arbres, de molta alçada que podrien tenir cert perill en episodis de vent o neu.

 

És per això, que l’ajuntament ha decidit de fer-hi un intervenció aquest mateix any, amb un seguit de treballs de rebaixa de l’alçada del mateixos i un seguiment de tots els seus brancals, per tal d’assegurar que no existeixi perill de caiguda per ruptura de cap d’aquestes gran branques.

  

Des del CECAT es comunica a les autoritats municipals els episodis de vent i, en cas de alerta o emergència, es fan una sèrie de recomanacions: que es prevegi la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure, incloses les extraescolars,  tancament dels espais públics (parcs públics i similars) a les zones i períodes concrets de major afectació, etc...

 

Els consells que es donen a la població són, entre altres: recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant com antenes, baixar completament les persianes; tancar portes i finestres..., els podeu consultar a la pàgina web: http://interior.gencat.cat/ventades

 

Tanmateix, l’ajuntament ha de reduir tots els riscos innecessaris que poguessin donar lloc algun tipus d’accident, és per això que escoltant les informacions i valoracions dels tècnics, cal actuar i fer aquestes millores necessàries per la seguretat dels nostres veïns i aquells que hi siguin de pas.