Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies GRAN, GRAN, MOLT GRA...

AMB EL SUPORT DE:
 

26/08/2015

[Tornar]

GRAN, GRAN, MOLT GRAN LA FESTA MAJOR DE PASSANANT I BELLTALL.

Esplèndida experiència LA FESTA MAJOR DE PASSANANT I BELLTALL 2015.

Un any més La Nostra Festa Major  ha estat un referent a la Comarca i Comarques veïnes. Com sempre,  una magnifica assistència ha permès que tots els actes i actuacions assolissin un gran èxit. 

Vàrem encetar un nou format La Festa Major del Municipi amb una durada de 5 dies, experiència reeixida.

Comencem la festa, el divendres 14 d’agost a Belltall, pensant en la canalla amb els Jocs tradicionals a càrrec dels joves de Belltall.  Activitat molt ben rebuda i bona participació, on els més menuts van poder començar a gaudir de la Festa i, sense perdre punt, El Joc Gegant de Passanant – El joc de l’Oca, on quatre equips formats per gent de diverses edats van competir per assolir la victòria. Tots van passar-ho bé, però algú havia de guanyar. Va ser l’equip Blau! I alerta, ara la xocolata desfeta i els melindros per sucar-hi! Que bona! Estava per llepar-se els dits! I es va poder repetir!

Al vespre SOPAR DE FESTA MAJOR A LA SALA DE BELLTALL. Al voltant de dues llargues taules, van seure un centenar de comensals entrapant un pastís fred, una llonganissa a la brasa amb escalivada i tot regat amb vi i aigua i no podia faltar-hi, de postres, el gelat!

I finalitzant el primer dia de celebració EL MAG EDGAR.

La Companyia Mag Edgard, ens va oferir el seu espectacle INSTANTS “Petits moments Inoblidables”, primera actuació nocturna de la Festa.

Amb gran assistència de públic, petits i grans van ser convidats a participar en els diversos trucs de màgia que realitzava i va aconseguir sorprendre i fer riure a tots els presents.

I primer dia d’èxit  de la nostra festa!

El 15 d’agost diada de la Mare de Déu, segon dia de Festa i com ja és tradició Missa de Festa Major a l’Església de Sant Pere de Belltall.

Al migdia es va poder gaudir amb EL CIRC HULA, de l’espectacle MISION CIRCUS a la Plaça de les Capelles de Belltall. El nostre amic, Sébastien Dethise, esplèndid malabarista i mag va fer passar una estona molt entretinguda i sorprenent a tots els que hi eren, sobretot als més menuts, mentre, grans i petits feien gana pel dinar de Festa Major.

Havent dinat i feta la migdiada calia mudar-se per anar al BALL DE FESTA MAJOR amb LA FAN FAN SHOW, un grup, que amb la seva música i cançons, durant 3 hores, van delitar als assistents, els que volien ballar i els que només volien escoltar. Tant aviat tocaven salsa o rumba, passos-dobles, valsos i boleros tot depenia del que sol·licitava el públic i com no el Vals clàssic del BALL DEL FANALET, que tant la mainada, els joves, els adults i els padrins van poder gaudir, la parella que tot ballant, va mantenir el seu Fanalet més estona encès va guanyar un fort aplaudiment de tots els presents.

Després d’haver ballat a cor que vols a la Sala de Belltall, ara ja tocava anar a sopar!

Calia acabar el dia pensant en el jovent. I quina és la millor manera per poder moure l’esquelet fins a la matinada? Doncs sí! DISCO MÒBIL AMB BAND DISC, va costar que s’animessin, però a la fi no volien plegar.

Ara, a dormir! Que demà serà un altre dia i cal tenir forces per poder seguir participant.

Tercer dia de Festa Major!

Al llarg de tot el dia, el PARC  INFANTIL D’INFABLES van omplir de gent, música i entreteniment, els espais del voltant de l’església i les escoles de Belltall i com no podia faltar EL TRENET va passejar petits i grans pels carrers.

I què és el que no ens podíem perdre al migdia? Com no EL VERMUT DE FESTA MAJOR! a la Sala de Belltall, on es varen aplegar unes dues centes persones per poder compartir el moment i retrobar-se amb els amics i veïns, el migdia del diumenge, com és, ja, tradició.

I finalment a la tarda, un magnífic concert

QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

amb el seu espectacle “SI NO FOS PER LA GENT BONA”

L’acte va superar amb escreix les expectatives, tant pel que fa a l’assistència, ja que hi havia gent fins a les banderes, com per la ubicació de l’escenari a LA NOVA PLAÇA DE SANT JOAN, que degut a les característiques de l’espai, es va aconseguir una gran comunió entre el públic i el grup. El concert va ser espectacular, sonoritzat de forma esplèndida i es va crear tal complicitat que va fer que  tothom participes i es sentis part d’un tot. Tots cantaven, seguien el ritme picant de mans i es feien complís de la festa, no hi ha paraules per poder descriure el caliu que es va viure.

ÈXIT ROTUND PER ACABAR EL TERCER DIA DE FESTA MAJOR!

I ara anem cap a la recta final.

El dos darrers dies, Dissabte 22 i Diumenge 23 al nucli de Passanant arriba l’apoteosi.

Una mica d’exercici matinal amb la CAMINADA CONEIXEM EL MUNICIPI, que es va iniciar sota una suau pluja que, a mesura que es caminava, es va esvair i els participants van poder fer-la sense passar calor i gaudint de l’aire fresc del matí, tot fent salut.

A les onze tocades Missa de Festa Major a l’Església de Sant Jaume i Santuari de la Mare de Déu de Passanant.

I són les dotze! Alerta! Alerta! Que arriba EL PREGÓ I AMB ELL EL PREGONER ! Què dic EL PREGONER! No, no, ELS PREGONERS! Aquest any de la ma de TONI ALBÀ ha iniciat el pregó l’EX REI JUAN CARLOS I i l’ha acabat S’EMINÈNCIA EL PAPA RATZINGER. Però entremig ens han visitat diversos polítics, JORDI PUJOL, AZNAR, RAJOY.... personatges del món del futbol, JOSE MOURINHO, PEP GUARDIOLA,  JOSEP LLUÍS NUÑEZ ....,un munt de personatges mediàtics,  i com no podien faltar el PATO DONALD per enunciar el Joc de l’Oca al costat de l’ÓS JOGUI I MICKY MOUSE. Tants i tants pregoners, que sense poder triar el millor, ens han enunciat tots els actes de Festa Major i ens han procurat uns moments de joia i divertiment inigualables. Serà molt difícil superar l’èxit d’aquest pregó!

Ara anem a dinar i agafar forces, la canalla per fer els jocs infantils i els adults, per poder participar a la tant esperada 6ª EDICIÓ DE LA NIT AL DIA.

BRINCADEIRA! ORQUESTRA LOREN! ELS CATARRES! GLAMOUR BAND!

A la Plaça Major de Passanant reconvertida en un espai de “FESTA NON STOP” 10 hores ininterrompudes d’actuacions per tots el gustos, edats i públics. I com no tothom hi és benvingut!

Esteu preparats? Doncs contempleu LA BATUCADA amb la que ens va delectar BRINCADEIRA. Va iniciar un ball concert a la Plaça com inici de la nit, magnífic i sublim, rallant a la perfecció que va congregar al seu voltant tot el nombrós públic que omplia la plaça, després calia portar la festa a tot el poble, per tant tot tocant i ballant es van recórrer el diversos carrers  tot convidant a unir-se a la festa i fent participar de forma activa a tots els que els acompanyaven. De tornada a la plaça una nova batucada per finalitzar la seva primera participació i emplaçant a tot el públic a la una per gaudir d’una nova Batucada per preparar els ànims per la darrera actuació de la NIT AL DIA.

Ara anem a ballar amb EL GRUP LOREN! Que no ens espanti la Marinada que bufa, cal moure’s als diversos ritmes de l’orquestra i l’aire ens ajuda a seguir el ritme amb més energia.

Ja hem fet gana per sopar i recuperar l’energia per poder gaudir del grup estrella de la nit ELS CATARRES! amb la presentació del seu disc BIG BANG!

Eren les onze de la nit, a la plaça no hi cabia ni una mosca, inclús es va fer fora la marinada, gent fins a les teulades, de totes les edats, però sobretot els joves, que omplien cada racó de la plaça buscant com poder gaudir de l’espectacular concert que ens van oferir ELS CATARRES. El assistents ballaven, cantaven i xisclaven agraint l’excel·lència del grup. L’emoció era servida, els centenars de fans que hi havia així ho feia palès. L’èxit va ser brutal, com cada Festa Major tota la Contrada va fer cap a Passanant, i ELS CATARRES no van decebre. ESPECTECULAR!  EXCEL·LENT!  MAGNÍFIC!  VIRTUÓS!  S’acaben el qualificatius.

 A poc a poc tornem a la calma de la ma de BRINCADEIRA.

La nit és jove, encara no són les dues, anem a ballar fins la matinada amb LA GLAMOUR BAND!

Moguem l’esquelet al ritme de la brillant música d’aquesta banda. Amb ella ens permetrà arribar a l’inici del nou dia i a l’acabar anar a descansar per agafar forces pel darrer dia de Festa Major.

Darrer dia de Festa Major,  però encara ens queden forces, portem els infants a la plaça perquè gaudeixin dels inflables del Parc Infantil BART SIMPSON que ens entretindran fins a l’hora d’anar a dinar.

Ara sí la recta final Juguem al JOC GEGANT DE PASSANANT – EL JOC DE L’OCA, tot esperant poder berenar Coca amb Xocolata abans d’assistir a la magnifica representació teatral AUDIÈNCIA-I-REAL a càrrec de l’excel·lent actor TONI ALBÀ que va acompanyar, ja, als pregoners.

La representació teatral va ser la cloenda de la Festa i vàrem tenir  l’honor de poder ser rebuts per SA MAJESTAT JUAN CARLOS I, i preguntar-li totes aquelles qüestions que volíem saber i que ell es dignés a respondre. No van faltar exhaustives explicacions, del per què, d’aquells aspectes que despertaven la nostra curiositat. Va ser molt interessant, ja que finalment alguns dels dubtes sobre la seva persona, les seves accions o els seus pensaments van ser resoltes de forma brillant i sobretot omplint als molts que hi eren presents de felicitat i joia.

La Festa Major un any més ha arribat al seu fi, Colossal Festa èxit en quan la qualitat, quantitat i assistència. Sembla insuperable, és la millor Festa Major! I ens preguntem Com ens ho férem per què la propera la superi? Caldrà tenir imaginació, però no ho oblidem, la festa la fan les persones i al nostre terme tenim la gran sort de tenir un meravellós equip de treballadors i voluntaris que gràcies al seu esforç, més enllà de les seves obligacions, la fan possible. Gràcies a tots!

I no ens oblidem d’agrair, també, als veïns i amics de PASSANANT I BELLTALL i tota la gent de la contrada que venen a gaudir-ne, que sense ells tampoc seria possible.

I tal i com fa la cançó PASSIU BÉ I PASSIU BÉ, PASSIU BÉ I MOLTES GRÀCIES, PASSIU BÉ I PASSIU BÉ, PASSIU BÉ I FINS L’ANY QUE VE !!!!!!